Od danas u ovoj zemlji seks „samo uz potpis“

U Švedskoj je danas stupio na snagu zakon koji omogućuje da se seks bez prethodnog izričitog pristanka partnera smatra – silovanjem, što podrazumeva krivično gonjenje.

Time se Švedska pridružila još nekim evropskim zemljama, prenosi AP.

Ranije je u Švedskoj osoba mogla biti krivično gonjena za silovanje samo ako je za to postojao dokaz ili pretnje nasiljem.

Prema novom zakonu, seksualna aktivnost kojoj nije prethodila izgovorena saglasnost ili druga jasna demonstracija saglasnosti partnera, mogla bi se smatrati silovanjem.

Zakon ne podrazumeva pasivnost kao znak dobrovoljnog učešća u seksualnom odnosu.

Vlada premijera Stefana Levena predložila je novi zakon prošle godine, posle kampanje #MeToo (i ja) koja je, širom sveta, razotkrila slučajeve neprimerenog seksualnog ponašanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sekssilovanjezakon
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    To im je umesto predigre 🙂

  • Anonimni

    Nepismen, nepismeniji, M.K., A.J.

  • milan

    Ludo,ludje,Swedska. Juce citam u Novostima da Srbija treba da uvede sestocasovno radno vreme poput Swedske. Odavno se nisam tako nasmejao.Neznam zasto se nas narod pali na Swedsku.Ali kad vidim da nepismeni novinari pisu takve gluposti…onda sve primam sa rezervom,cak i fudbalske rezultate koje „Srpski“ novinari objave,obavezno nekoliko puta proverim. Svedjanke su poznate po tome da nikada nemogu odrzati brak.Naime 93% brakova sa Swedjankama se rzasturi u prvoj godini.Neverne,nepouzdane,sve za novac,planiraju na godisnjem odmoru da spavaju sa najmanje 20 osoba jer ako to ne urade propao im odmor.Najnemoralnije zene sveta.Za vikend ostave muza kod kuce i odu u diskoteku gde orgijaju..a posle kazu da su ih silovali. O radnom vremenu gospodo Srbi u svedskoj je jos uvek robovlasnicko doba po tom pitanju.Tako da se radi 9 sati jedan sat je za rucak.Obicno se putuje na posao do dva sata zavisno gde ko radi pa onda izracunajte koliko je radno vreme(6 sati) hahahahahahaha.