Odgovor Severnoj Koreji: Japan i SAD će danas održati vojnu vežbu

TOKIO – Japan i Sjedinjene Američke Države će najverovatnije izvesti zajedničku vazduhoplovnu vojnu vežbu danas posle podne, kao odgovor na to što je Severna Koreja ispalila interkontinentalnu balističku raketu u subotu, objavio je Fudži njuz.

Očekuje se da japanski lovci i američki bombarderi učestvuju u vežbi oko Japana, a vreme održavanja će zavisiti od vremenskih uslova, preneo je Rojters pisanje japanskog medija, koji se poziva na više izvora.

Južna Koreja i SAD su već održale danas vazdušnu vežbu u kojoj je učestvovao američki strašteški bombarder, takođe kao odgovor na testiranje interkontinentalne balističke rakete Pjongjanga, saopštila je južnokorejska vojska.

Nešto ranije u toku dana, zamenica šefa Odeljenja za javnost i informisanje Radničke partije Koreje Kim Jo-Džong, sestra lidera Kima Džonga Una, rekla je da severnokorejske interkontinentalne balističke rakete neće biti uperene ka Seulu, a Pjongjang ne namerava da ima bilo šta sa Južnom Korejom.

Japanske i južnokorejske vlasti saopštile su u subotu da je Severna Koreja ispalila balističku raketu, koja je pala u Japansko more.

Japanski premijer Fumio Kišida rekao je da se veruje da je projektil pao u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar