Odloženi izbori u avganistanskoj provinciji Kandahar

KABUL – Parlamentarni izbori u južnoj avganistanskoj provinciji Kandaharu, zakazani za subotu, pomereni su za nedelju danas zbog jučerašnjeg atentata na komandira policije, saopštili su zvaničnici.

Portparol Nezavisne izborne komisije Avganistana Hafizula Hašimi izjavio je da je odluka da se izbori odlože doneta zbog toga što narod Kandahara „moralno nije spreman da glasa“, prenosi Rojters.

Trojicu zvaničnika avganistanske provincije Kandahar ubili su juče njihovi telohranitelji u napadu na učesnike bezbednosnog sastanka, a tom prilikom ranjena su tri Amerikanca.

Zamenik guvernera provincije Kandahar Aga Lala Dastageri rekao je da su načelnik provincijske policije Abdul Razik i šef obaveštajne službe Kandahara Abdul Mohmin ubijeni na licu mesta, dok je guverner provincije Zalmaj Vesa podlegao povredama u bolnici, prenosi AP.

U pucnjavi su ranjena tri Amerikanca – jedan vojnik i dva civilna radnika, rekao je američki pukovnik Knut Peters, portparol snaga NATO-a u Avganistanu.

Portparol Talibana Kari Jusuf Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad, potvrdivši da su sva tri avganistanska zvaničnika ubijena.

On je za AP rekao da je meta bio komandant snaga SAD i NATO-a u Avganistanu, američki general Skot Miler.

Zvaničnici NATO-a saopštil sui da Miler nije povređen u ovom napadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar