Oduzet doktorat bivšoj ministarki porodice zbog plagijata

BERLIN – Univerzitet u Berlinu saopštio je danas da je oduzeo doktorat članici Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD) i donedavnoj ministarki porodice Franciski Gifaj zbog plagiranja.

U njenoj doktorskoj tezi koriste se tekstovi i reference drugih autora, a da nisu označeni u dovoljnoj meri, navedeno je u obrazloženju Univerziteta u Berlinu, preneo je AP.

Gifaj je 18. maja podnela ostavku na položaj ministarke za porodicu, ali je i dalje vodeći kandidat na izborima za gradonačelnika Berlina krajem septembra.

Doktorati su u Nemačkoj izuzetno cenjeni, pa su i ranije stvarali probleme političarima.

Zbog optužbi za plagijat pre 10 godina ostavku je podneo ministar odbrane Karl Teodor fon Gutenberg, a dve godine kasnije i ministarka obrazovanja Anete Šavan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Akadem

    Poštovani dr Miggyy, tako je to kada su nemci glupi, a mi prepametni, ko ih šiša kada ne umeju da čuvaju „lopovske-plagijatorske“ kadrove, kao što ih mi, iz sveg srca, štitimo?

  • Dr Miggyy

    ZGLAJZNUO PLAGIJATOR, NE NAŠ Nemačkoj ministarki je oduzet doktorat zbog plagijata I iygubila funkciju. Koliko su pokvareni nemci? Naši ministri doktori nauka plagijatori imaju zaštitu u vrhu vlasti i mogu da objavljuju doktorate plagijate do mile njihove volje. Jedino sapleli doktora plagijatora Malog, no nije konačno. Doktorati Stefanovića, Šapića, Tabaković, Trivan rade na odgovorne funkcije, a doktori su njihove nauke-plagijati, zavideće im samo deca na tako visoka akademska zvanja. Umesto da budu smenjeni, oni napreduju u politi;koj hijerarhiji. Deca imaju od koga da uče i nauče?_