Okončana autopsija, tela Britanaca se vraćaju sledeće nedelje

KAIRO – Tela dvoje britanskih turista, koji su pod misterioznim okolnostima preminuli u letovalištu Hurgada najverovatnije će sledeće nedelje biti vraćena u Britaniju, saopštilo je danas egipatsko Ministarstvo turizma.

Ministarstvo je navelo da je urađena autopsija tela Džona Kupera (69) i njegove supruge Suzan (63) i da će njihova porodica biti obaveštena o rezultatima kada budu kompletirane forenzičke analize, preneo je AP.

Egipatski javni tužilac odbacio je nedavno spekulacije da su dvoje britanskih turista umrli u letovalištu Hurgadi zbog emisije otrovnog gasa u njihovoj sobi.

Oni su preminuli u hotelu Stajgenberger Akva Medžik na Crvenom moru.

Kancelarija tužilaštva je saopštila da je inspekcijom utvrđeno da u sobi u kojoj su boravili Džon i Suzan Kuper nije bilo curenja, niti emisije štetnih ili otrovnih gasova.

Svi uređaji u sobi su, kako se navodi, funkcionisali normalno.

Egipatsko tužilaštvo se oglasilo nakon što je ćerka britanskog para, Keli Ormerod, izjavila za Skaj njuz da se „nešto sumnjivo dešava“, posebno što se njeni roditelji nisu žalili na zdravstvene probleme pre odmora.

Zbog smrti Britanaca iz hotela u kom su bili smešteni bilo je evakuisano 300 turista.

Predstavnici hotela tvrde da je Džon imao problema sa srcem, ali njihova ćerka smatra da su umrli pod nerazjašnjenim okolnostima, i da su bili zdravi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Rusi… treba proveriti gde je Putin bio u to vreme…