Opet haos u Parizu: 120 osoba uhapšeno (video, foto)

U Parizu se nastavljaju demonstracije „žutih prsluka“, koji se suprotstavljaju uvođenju poreza na gorivo i traže ostavku predsednika Emanuela Makrona. U centru se nalazi veliki broj policajaca koji su upotrebili suzavac. Više od 120 osoba je uhapšeno, a 10 policajaca je povređeno. U sukobima policije i demonstranata povređen je i dopisnik RT.

Oko 6.000 policajaca čuva red i mir u centru Pariza.

Francuski zvaničnici strahuju da pristalice krajnje desnice i levice pokušavaju da se infiltriraju u pokret „žutih prsluka“, koji protestuju zbog povećanja taksi na gorivo, prenosi Rojters.


​Podsetimo, više desetina ljudi je juče uhapšeno, dok su dva policijska vozila uništena tokom protesta koji su počeli mirno, ali su postali nasilni kada su demonstranti pokušali da probiju policijski kordon.
Sastanak francuskog premijera Eduara Filipa i predstavnika demonstranata koji već nedeljama protestuju zbog povećanja poreza na gorivo, nije urodio plodom, pošto su neki predstavnici „žutih prsluka“ napustili razgovore. Oni su saopštili da dobijaju pretnje i tražili su da se razgovori prenose uživo na televiziji.
Protestima vozača protiv povećanja poreza na gorivo pridružili su se farmeri, službenici, penzioneri i drugi u „žutim prslucima“ — pokretu koji sada uključuje širok spektar građana koji protestuju zbog visokih troškova života.

Njihova lista zahteva obuhvata smanjenje poreza, stvaranje skupštine građana, državne subvencije kako bi se pomoglo kompanijama da povećaju zapošljavanje, veće penzije i veću nacionalnu minimalnu platu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pariz
Komentari (0)
Dodaj komentar