Opozicija i danas bez kandidata za predsednika Crne Gore

PODGORICA – Opozicione stranke okupljene oko Demokratske partije socijalista Mila Đukanović ni danas nisu dogovorile kandidata za predsedničke izbore, 19. marta, a predsednik Liberalne partije Andrija Popović je rekao da opozicija verovatno neće imati zajedničkog kandidata, već će ih biti više i to će, kazao je, uglavnom biti lideri partija.

„Više nije aktuelna priča o nadstranačkim ličnostima. Očekujem do kraja sedmice odluku o tome sa koliko će kandidata ići suverenistički blok. Imamo ispitivanja javnog mnjenja, i jasno je da bi više kandidata suverenističkog bloka animiralo više birača na izborima, nego da je to zajednički kandidat“, naveo je Popović.

Sastanak je održan u sedištu predsednika, a osim Popovića prisutni su bili lideri Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević i Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

Na pitanje očekuje li da se za predsednika kandiduje lider DPS-a i aktuelni šef države Milo Đukanović, Popović je odgovorio da je insistirao „na toj kandidaturi lidera DPS-a, kao najjače partije“.

„Još nemam odgovor, ali se nadam da ću ga imati za par dana. Još je to neodređeno“, naveo je Popović, prenele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar