Opozicija neće sa vladom

RIM – Italijanski premijer Đuzepe Konte pozvao je najjače opozicione partije da delegiraju svoje predstavnike u vladino telo, koje ovde zovu “režijska kabina” a čiji je zadatak da prati razvoj epidemiološke situacije, piše list “Il fato Kotidijano”.

Lideri “Lige”, Mateo Salvini, “Frateli d’Italija”, Dzordza Meloni i “Forca Italija” Silvio Berluskoni odbili su u zajedničkom saopštenju poziv premijera, sa obrazloženjem da “dolazi kasno i da nisu spremni da učestvuju u operacijama palate”, aludirajući na sedište vlade, palata Kidzi (Palažo Ćigi) u istorijskom delu Rima.

Opozicione stranke desnog centra najavljuju da će o vladinim merama u vreme pandemije kovida-19, razgovarati samo u parlamentu.

Premijer Konte je najavio da će sutra u parlamentu podneti novi izveštaj o epidemiološkoj situaciji u zemlji, predložiti nove mere dalie ograničenja koje bi mogle stupiti na snagu već sutra.

Prema pisanju italiajnskih medija nove mere predvidzaju “ciljano zatvraanje područja gđe se zaraza najviše širi i zatvaranje granica između regjia”

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar