Optužbe za perverziju protiv Trampa „lažne i izmišljene“

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp danas je na Tviteru objavio da ga je zvao direktor Nacionalnih obaveštajnih službi Džejms Kleper i kao „lažne i izmišljene“ ocenio medijske navode o dokumentu koji navodno razotkriva seksualne perverzije Trampa tokom boravka u Rusiji.

„Džejms Kleper me je zvao juče kako bi lažnim i izmišljenim ocenio izveštaj koji je ilegalno cirkulisao. Izmišljene, lažne činjenice. Šteta!“ napisao je Tramp na ovoj društvenoj mreži, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Kleper u sinoćnjem zvaničnom saopštenju objavio da je razgovarao sa Trampom i rekao novom šefu Bele kuće da ne veruje da je curenje izveštaja poteklo iz obaveštajne zajednice.

Bivši špijun britanske službe MI6 koji je juče u medijima razotkriven kao autor dokumenta na 35 strana u kojima stoji da je Rusija navodno pomogla izbor Donalda Trampa za novog predsednika SAD i imala kompromitujuće podatke o novom šefu Bele kuće, plaši se „brze i potencijalno opasne reakcije Moskve protiv njega“.

To je za britanski list „Dejli telegraf“ izjavio neimovani izvor blizak ovom špijunu kojeg dnevnik identifikuje kao 52-godišnjeg Kristofera Stila i navodi da juče ujutru pobegao iz svojeg doma u Sarija „preplašen za svoju bezbednost“.

Stil je je shvatio da je samo pitanje vremena kada će biti objavljen njegov identitet nakon što je američki sajt Bazfid objavio priču o dokumentima koji sadrže optužbe protiv Trampa.

„Dejli telegraf“ navodi da je Stil suosnivač londonske firme „Orbis biznis intelidžens limitid“, a tokom 90-ih godina prošlog veka bio je angažovan kao špijun MI6 u Moskvi.

Britanski list navodi da je Stil ostavio svoju mačku komšijama i rekao im da će biti odsutan „nekoliko dana“.

U dokumentu koji sadrži optužbe protiv Trampa stoji da je on, između ostalog, navodno plaćao prostitutke za orgijanje u krevetu moskovskog hotela „Ric Karlton“ u kojem su ranije spavali odlazeći predsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel tokom službene posete ruskoj prestonici.

Tramp je na jučerašnjoj prvoj konferenciji za medije od novembarske pobede na izborima odbacio ove optužbe kao „lažne vesti“ i rekao da se zbog njih oseća kao da živi u nacističkoj Nemačkoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald Trampizmišljeneoptuzbe
Komentari (0)
Dodaj komentar