Optužen mornar za podmetanje požara na brodu Bonom Ričard

LOS ANĐELES – Pripadnik američke mornarice optužen je nakon što je prošle godine u požaru koji je trajao četiri dana izgoreo ratni brod „Bonom Ričard“ i povređeno više od 60 osoba.

Mornar, koji je u to vreme bio član posade broda i čije ime nije navedeno, optužen je prema američkim vojnim propisima za podmetanje požara i mogao bi se naći pred vojnim sudom, naveo je u saopštenju portparol 3. američke flote Šon Robertson, prenosi Rojters.

Mornarica nije saopštila da li je mornar optužen za namerno podmetanje požara, koji je izbio 12. jula 2020. godine, u donjem prtljažnom prostoru brod „Bonom Ričard“.

Više od 60 ljudi, uključujuć oko 40 mornara, zadobilo je lakše povrede tokom četiri dana borbe s vatrom na ratnom brodu dugom 257 metara, koji se nalazio u bazi u San Dijegu zbog dvogodišnje popravke, pošto je oštećen u sudaru 2017., pa je na njemu bilo samo oko 160 članova posade, a glavno naoružanje već je uklonjeno s plovila kao standardna bezbednosna procedura što je sprečilo veće gubitke u ovoj nesreći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar