Osedeo od muke: Ovako sada izgleda Roman Abramovič (foto)

Gde je i šta radi Roman Abramovič? Kao da je bilo pitanje za milion dolara jer otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, a posledice osetio i ruski milijarder, niko ga nije video u javnosti. Oglasio se tek saopštenjem kada je odlučio da prodaje fudbalski klub Čelsi. Dok britanska vlada to nije stopirala.

E, pa može se reći da je Abramovič bukvalno potpuno osedeo od muke. Snimljen je tajno na aerodromu u Tel Avivu gde je, prema informacijama Sky Sportsa, čekao let za Moskvu. Sasvim sed i sa pomalo neurednom bradom, ruski oligarh šokirao je novim izgledom mnoge.

Britanci su nedavno zamrzli svu imovinu 55-godišnjeg Rusa, a vrednost njegove zamrznute imovine u zemljama koje su uvele sankcije Rusiji procenjuje se na 3.5 milijarde evra. Pre nekoliko dana i Evropska unija stavila je Abramoviča na listu sankcionisanih ruskih milijardera nakon ruske invazije na Ukrajinu u pokušaju da natera ruskog predsednika Vladimira Putina da promeni smer u vezi s Ukrajinom.

Sankcije će biti na snazi tek nakon objavljivanja u službenom listu EU-a, što se obično dogodi nekoliko sati ili dan nakon formalnog odobrenja.

Abramovič je već na britanskoj crnoj listi. Poseduje i izraelski i portugalski pasoš, što znači da se i Portugal načelno može suzdržati od zamrzavanja imovine i zabrane putovanja odlučene na nivou EU-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Roman Abramovič
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Da je on pravi Rus on bi te milijarde uložio u Rusiji i podigao standard građana Rusije.Ovako bolje da ne kažem svoje mišljenje do kraja.Ovakve stvari su bruka i poniženje za cijelu Rusiju, a posebno za one koji to dozvoljavaju.

  • Anonimni

    On i nije bio RUS vec JEVREJ .I to sto mu uzese je lopovski manir ENGLEZA!

  • Anonimni

    Osjedio je od GODINA, kao i svako drugo čeljade. Nije valjda lud da pravi klovna od sebe, da se farba i botoksira