Oštar odgovor Britanije: prekidaju sve bilateralne kontakte sa Rusijom, proteruju 23 ruskih diplomata

Velika Britanija će proterati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka zemlje Tereza Mej u parlamentu.

Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedelju dana da napuste zemlju. Ovo je najveća mera ovakve vrste u poslednjih 30 godina.

Mejova je dodala da će ova mera „potkopati delatnost ruskih obaveštajnih službi“ u Britaniji za naredni period.

Britanija prekida sve bilateralne kontakte sa Rusijom i povlači poziv ruskom ministru Sergeju Lavrovu da poseti London.

„London će zbog slučaja Skripalj pojačati kontrolu privatnih aviona i provere na carini“, saopštila je Mejova.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rusijaVelika Britaniija
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • 25. maj

    Što li me Britanci neodoljivo podsećaju na onog klinca koji treba da dobije“čvrgu“od grupe koja sa drugom grupom ugovora tuču.

  • Zloća

    E moj Pavle, nisu oni iz MI6 budale, oni su teška đubrad. Taj otrov su dobili iz Ukrajine. Za oboreni avion su „ustanovuili“ da je iz ruskog PVA sistema oboren samo niko da zucne da ga ima i Ukrajina. A dokazi će da postoje kao i oni za bojne otrove u Iraku. Nebi ti bilo loše da uključiš kefalo, mada sumnja, da si sposoban da ga upotrebiš. P.S. Pazi se ti poznatog metoda oz Bugarske – sa otrovnim vrhom kišobrana. Šta znam, možda si stao nekom tuti na žulj.

  • Vera

    poznati metod iz Rusije i nije neki dokaz….ja lično smatram da to Rusi ovog puta nisu uradili…u ovom momentu njima najmanje treba takav incident…a nisu glupi….ubeđena sam da Englezi nisu sedeli skrštenih ruku u ovom slučaju…colj je što više ocrniti Ruse…to je na Zapadu zadnjih meseci glavna fora…. p.s. što se porekla otrova tiče ni to nije dokaz….

  • Zoran

    Ubili su ih ruski obaveštajci koje je cinkario.

  • Anonimni

    Najveci sljam

  • sasa

    a koji je dokaz da su rusi krivi.

    • Pavle

      Kako koji dokaz,pa poreklo otrova i dobro – poznati metod je iz Rusije. Zatim, vec dva spijuna su vec na isti nacin ubili Rusi u sred Londona u proteklih 10 god. I ko zna koji jos dokazi postoje , uskoro ces saznati.Pa nisu oni u Mi6 budale…nije ti to Bratislav Gasic

  • Anonimni

    američke pudlice