Otc i sin iz Kotora uhapšeni u Portugalu

PODGORICA – Otac i sin iz Kotora, Igor (50) i Vladimir Božović (30) uhapšeni su u Portugalu po poternici NCB Intertpol Podgorica, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Policija je kod njih pronašla pištolj i falsifikovana dokumenta Bugarske i Hrvatske, sa drugim identitetima.

Otac i sin su, kako se navodi, uhapšeni u gradiću Redondo u Portugaliji, nakon višenedeljne akcije portugalske policije.

Iz Uprave policije saopšteno je da su Božovići uhapšeni ciljanim traganjem i razmenom operativnih podataka službenika Sektora za borbu protiv kriminala.

Za Igorem Božovićem policija je tragala od avgustra 2017. godine, a njegov sin Vladimir bežao je istražnim organima od 12. septembra 2016.

Igora Božovića Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je početkom novembra 2011. godine sa S. Kašćelnom stvorio kriminalnu organizaciju s ciljem vršenja krivičnih dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine i teža.

Vladimir se sumnjiči da je kao član te kriminalne grupe prihvatio da primenjuje nasilje i zastrašuje druga lica „kroz vršenje krivičnih dela iznude, da nabavlja, drži i skladišti oružje, eksplozivna sredstva, pancire za potrebe članova kriminalne organizacije, te da održava vezu sa određenim članovima kriminalne organizacije, radi prenošenja uputstava koje mu daje organizator“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar