Otkriveni novi detalji masovnog ubistva u kojem je stradalo četvoro dece

Majka i četvoro dece identifikovani su kao žrtve pucnjave na ruralnom imanju u mestu Osmington blizu grada Margaret River, u zapadnoj Australiji.

Katrina Majls i njena deca stara od osam do 13 godina nađeni su mrtvi zajedno sa još dve osobe, za koje se pretpostavlja da su njeni roditelji Sinda i Piter Majls.

Svi su usmrćeni vatrenim oružjem, a policija slučaj za sada tretira kao ubistvo i samoubistvo.

U pitanju je najmasovnije ubistvo u Australiji, još od masakra u Port Arturu 1998. godine.

Kako piše „Gardijan“, majka se sa decom preselila na imanje koje je u vlasništvu njenih roditelja Sinde i Pitera pre tri godine. Pre mesec dana, Katrina je na Fejsbuku objavila post u kojem je navela sledeće: “Moj bivši ne prestaje da me prati.“

Kako je preneo „Dejli mejl“, Katrinini ćerka i tri sina pate od autizma, a jedna prijateljica Majlsove je izjavila da je Katrina „neumorno radila da pruži svojoj deci sve što im treba“.

– Uvek sam joj se divila zbog njene snage. Deca su bila ljubazna, nežna, pametna i prelepa – rekla je ona.

https://www.youtube.com/watch?v=DSQL8ioFYTQ

Katrinina majka Sinda je aktivna članica lokalne zajednice „Transition Margaret River“, koja se bori za održivi razvoj i očuvanje životne sredine.

Policija je ranije danas navela da je pronašla tela sedam osoba sa prostrelnim ranama. Policijski komesar države Zapadna Australija Kris Doson izjavio je da su žrtve troje odraslih i četvoro dece, kao i da su na istom imanju pronađena i dva komada vatrenog oružja.

Mnogi stanovnici su rekli su da su čuli pucnjavu oko četiri sata ujutro, ali da su mislili da se radi o lovu.

– Na osnovu onoga što mi znamo, ovo je očigledno tragedija … Policija je pronašla tela sedam osoba. Četvoro dece i tri odrasle osobe – rekao je komesar.

Komesar Doson je rekao da je jedan „muškarac“ povezan s imanjem pozvao policiju u 5.15 ujutro. Predsednik okruga Pamela Taunsend rekla je da je cela zajednica u šoku.

– Ovo nas je sve potreslo. Naša zajednica je mesto gde svako svakog zna. Ljudi su veoma povezani. Osmington je veoma mali – rekla je ona.

Prema njenim rečima, u zajednici raste strah od nasilja i naročito napada vatrenim oružjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

australijamasovna ubistva
Komentari (0)
Dodaj komentar