Otkriveno čiji je F-18 koji je pokušao da se približi avionu sa ruskim ministrom

Lovac F-18 koji je pokušao da se približi avionu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua iznad neutralnih voda Baltičkog mora, pripada vojnom vazduhoplovstvu Španije, saopštio je portal ABC.
Avion je u sastavu misije NATO-a za patrolu vazdušnog prostora baltičkih zemalja, dodaje portal.

Madrid je u Baltičkim državama rasporedio ukupno pet lovaca F-18 zajedno sa 140 pripadnika posade i posluge. Španski kontingent nalazi se u litvanskom Šjauliaju i ostaće na Baltiku do kraja avgusta. patrolnu misiju NATO-a trenutno predstavljaju španske, britanske i mađarske vazdušne snage.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se incident dogodio kada je avion sa ministrom uz pratnju dva lovca Baltičke flote Rusije Su-27 iz Kalinjingrada leteo u Moskvu. Avionu, u kome se nalazio Sergej Šojgu, pokušao je da se približi F-18, ali su piloti ruskih lovaca oterali avion NATO-a, ne dozvoljavajući mu da se približi.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avion
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • milovan

    Neradi se tu o ljubavi. Nego mi se nedamo podjarmiti.!! A oni hoce bas to. E sada sto mi imamo obraz pa nevolimo prljave gazde koje hoce da mi neverujemo svojim ocima. Toje nesto drugo. Zato oni nas svim silama pokusavaju staviti pod svoju kontrolu. Ja necu,pa makar pasao travu.

  • IGOR

    Da li u celoj Evropi,postoji bar jedna zemlja,za koju bi Srbija mogla da kaze,da je prijateljska.? Ljudi moji,ako nas NIKO u Evropi ne voli,pa onda sa nama nesto nije u redu.Tesko je poverovati,da smo mi Srbi andjeli,ali nas NIKO ne voli,jer su svi losi,a nas mrze,sto smo dobri.???

    • trnina

      Dobro si primetio. Ispada da sa „celom ulicom se sudom, svi grese samo sam ja u pravu.“ Trebalo bi vec staviti malo prst ne celo zasto samo smo mi dobri momci, a svi ostali su losi?

      • Anonimni

        „Trnine“ su BODLJE a one nikad ne prolaze bez komlikacija ukoliko te ubodu!

    • Pera

      Ne razumem kakve veze ima tvoj komentar sa gornjom vescu?

    • Anonimni

      A sto ne nabrajas koja evropska zemlja koju voli pa onda PLJUJES SRBIJU . Davno odmah posle II S:R: nema LJUBAVI samo INTRESA I SILE ILI PRISILE ! A sto bi mi bili „losi momci“ jer sto u dva rata izgubismo bar 1/3 populacije pomazuci drugima a ne braneci sebe . Spanski gradjanski rat,Saveznici nas ostavise na cedilu u oba rata .I sad mi na silu ocemo u EU kao da nismo u EVROPI vec u TUNGUZIJI .Ili bolje pitanje mozeli Srbija ziveti i bez te „zapadne ljubavi“ -ODGOVOR DA i DA jer postoje i drugi sa kojima mozemo ziveti ,saradjivati,trgovati i koji nam mogu pomoci i koji nAS I DANAS I TE KAKO POMAZU!

  • Prvoslav ćirilica

    Pa Španija je uvek bila katolički jeretik, genocidna i fašistička! Ista je učestvovala u bombardovanju Srbije 1999 godine!

    • podbarac

      taman tako

    • Boban

      Španski piloti su odbili da bombarduju. Kapetan španskog vazduhoplovstva se nakon poletanja okrenuo i odleteo za Španiju zbog čega je završio na vojnom sudu. Nažalost zaboravio sam mu ime. I ne zaboravi, Španija nije priznala Kosovo.