Pakistan: Ubijeno 11 šiitskih rudara

ISLAMABAD – Naoružani napadači otvorili su vatru na grupu manjinskih šiitskhi Hazara rudara, nakon što su ih oteli, i ubili su 11 osoba u jugozapadnoj provinciji Balučistan, saopštili su pakistanski zvaničnici.

Moazam Ali Džatoji, zvaničnik Levajas snaga, koje služe kao policija i paramilitarna organizacija u toj oblasti, rekli su da se napad dogodio blizu Mačh rudnika, oko 50 kilometara istočno od glavnog grada provincije Kvete.

Džatoji je rekao da su naoružane osobe zarobile rudare u blizini planina, gde su pucali u njih – šestorica civila je poginulo na licu mesta, a petorica su preminuli na putu do bolnice, preneo je AP.

Inicijalna istraga je pokazala da su napadači identifikovali rudare kao članove šiitske Hazara zajednice, nakon čega su ih oteli, ubili, a neki su prošli nepovređeni.

Nijedna grupa zasad nije preuzela odgovornost za napad, ali zabranjena suni ekstremistička organizacija Lašker-e-Džangvi je ranije označila kao metu manjinsku Hazara zajednicu u Balučistan.

Snimci lokalne televizije su prikazale bezbednosne snage koje su okružile pusto planinsko područje i preusmeravaju saobraćaj, dok hitna pomoć skuplja tela rudara.

Takođe, bezbednosne snage su se odmah zaputile ka planinama u potrazi za počiniocima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar