Palestinske frakcije, među kojima i Hamas, pozdravile napad u Jerusalimu

JERUSALIM – Palestinske frakcije pozdravile su napad u Jerusalimu, u kojem je sinoć ubijeno sedam ljudi.

Palestinske frakcije ocenjuju da je napad „prirodan odgovor na izraelske zločine“ i da su Palestinci u istočnom Jerusalimu, na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze ujedinjeni u borbi protiv Izraela, piše Džeruzalem post.

Portparoli Hamasa pozdravili su napad u naselju Neve Jakov i pozvali na jačanje otpora Izraelu.

Portparol Hamasa Mohamed Hamade izjavio je da je napad u Jerusalimu prirodan odgovor na, kako je naveo, „masakr“ u Dženinu“, gde je u raciji izraelske vojske u izbegličkom kampu u četvrtak ubijeno devet Palestinaca i još 20 ranjeno u vatrenom obračunu.

„Naš narod ne zaboravlja krv svojih mučenika i osvetiće njihovu smrt u odgovarajuće vreme i na odgovarajućem mestu“, rekao je Hamada.

Palestinski islamski džihad takođe je pozdravio, kako je navedeno, „herojsku operaciju“ u Jerusalimu, ocenivši da ona šalje poruku Izraelu da su Palestinci spremni da odgovore na „njegove zločine“.

Narodni front za oslobođenje Palestine i Demokratski front za oslobođenje Palestine su u odvojenim izjavama naveli da „herojska operacija“ pokazuje da će se palestinski „otpor“ nastaviti.

U sinoćnjem terorističkom napadu na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu poginulo je sedam ljudi, 10 je povređeno, a napadač je 21-godišnji Palestinac poreklom iz istočnog Jerusalima Alkam Kairi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar