Panika među Srbima u Nemačkoj: Velika racija nemačke policije, upadaju u kuće i hapse

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Severna Rajne-Vestfalije.

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza, prenose Novosti.

Sumnja se da su uhapšeni deo grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion evra (socijalno osiguranje i porez).

Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 200.000 evra u gotovini, mobilnih telefona, kao i nekoliko luksuznih automobila i luksuznih satova.

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu.

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog ovih racija jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Nemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni. U tom slučaju, sledi im deportacija iz Nemačke, zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dve godine, a ukoliko se u stanu pronađe i zarađeni novac — policija i to pleni.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nemačka carinaNemačka policijarad na crno
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Tako je to kad se zivi u uredjenoj drzavi. Ovi nasi za milion eura nebi ni ustali iz kreveta, a kamoli napravili raciju. Za koliko je nasa drzava ostecena u poslednjh 20 godina?

  • Anonimni

    ako cemo iskreno, treb\ da zahvale hitleru, jer su ih prvo kao robove nemci dzali u logorima kao jeftinu radnu snagu, pa su tek posle „pada„ fasizma preziveli uspeli da naplate neke nadoknade..tako da nemoj samo nemci da pricaju o necijem radu na crnom

  • xyz

    Neka zahvale Vucicu sto su tu.

    • Anonimni

      Ako ćemo iskreno Srbi treba da zahvale Titu, jer su u Nemačkoj još od 70-tih prošlog veka!!!