Panika u Venecueli: Policijski helikopter napao zgradu Vrhovnog suda (video)

Helikopter policije Venecuele (CICPC) sinoć je otvorio vatru u Karakasu sa pozivom na bunt protiv vlasti i napao zgradu Vrhovnog suda, saopštio je ministar za telekomunikacije Ernesto Viljegas.

„Jedna osoba  je digla ruku na republiku. Ona je otela helikopter i napala Vrhovni sud“, rekao je Veljegas televiziji NTN 24.

Fotografije koje su objavljene na društvenim mrežama pokazuju da je posada razvukla transparent: „350. Sloboda“. Radi se o 350. članu Ustava koji govori o mogućnosti nepriznavanja građana vlasti u slučaju kršenja njenih demokratskih vrednosti, principa i garancija, kao i ljudskih prava.

Informaciju je potvrdio i sam predsednik Nikolas Maduro.

„Jedan od pilota je ranije bio pilot Migela Rodrigesa Toresa, bivšeg ministra koji je u kontaktu sa CIA“, rekao je Maduro. On je izrazio nadu da će opozicija osuditi napad. Prema mišljenju Madura, iz  helikoptera su ispaljene dve granate, od kojih je jedna eksplodirala.

„Ova akcija je mogla dovesti do ranjavanje na stotine ljudi“, rekao je predsednik.

Mediji saopštavaju da je pilot oficir CICPC Oskar Peres. Na internetu se pojavilo i njegovo video obraćanje pre poletanja.

„Venecuelanci, draga braćo, obraćamo vam se u ime države. Mi smo policajci i civili u traganju za ravnotežom i protiv kratkovečne zločinačke vlade“, navodi autor obraćanja.

O sudbini pilota za sada se ništa ne zna. Samo se zna da je nakon preletanja prestonice, spustio se na krov jedne zgrade.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

helikoptervenecuela
Komentari (0)
Dodaj komentar