Papa: Mladi da se odurpu „lažnoj verziji“ života u medijima

Povodom Svetskog dana mladih, koji se obeležava 9. aprila, papa Franja upozorio je danas mlade da ne dozvole da ih zavede privlačnost „lažnih verzija života“, koje im se predstavljaju na društvenim medijima ili televizijskim emisijama.

Papa (80) je putem video snimka poručio „internet generaciji“ da treba da piše svoju sopstvenu istoriju, postane krojač svoje sudbine i uspostavi realne odnose sa svojom prošlošću.

On je, međutim, ocenio da mnogi greše kada kažu da su mladi rastrojeni i površni, preneo je AFP.

„Na društvenim mrežama, vidimo lica mladih na nekom broju fotografija koje predstavljaju više ili manje realne događaje, ali ne znamo koliko je sve to to zaista “istorija“, iskustvo koje se može preneti i obojiti svrhom ili značenjem“, rekao je papa.

On je dodao da je televizija prepuna „rijaliti šouova“ koji, naglasio je, nisu istinite priče.

„Ne dozvolite sebi da vas zavede ova lažna slika realnosti. Budite protagonisti svoje sudbine, odlučite o svojoj budućnosti“, poručio je papa.

Papa Franja savetovao je mladima da unesu više smisla u svoj život i svoju prošlost tako što bi provodili vreme sa svojim bakama i dekama, vodili dnevnik i posvetili nekoliko trenutaka svake večeri razmišljajući o dnevnim događajima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mladiomladinaPapa Franja
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Mladi prvo treba da otjeraju sotonu sa ove planete koja im rastura mozak i uništava razum i da se vrate Hristu.Kad nestane Vatikana i pape nestat će i ratova i svih nesreća na ovoj planeti.