Papa poziva svet da se bolje odnosi prema izbeglicama

VALETA – Papa Franja pozvao je danas svet da pokaže više ljubaznosti i saosećanja prema izbeglicama dok je na Malti odavao počast Svetom Pavlu i sreo se sa migrantima koji su, po papinim rečima, poput apostola, dospeli na mediteransko ostrvo i bili dobro primljeni, prenosi AP.

On je svoj drugi i poslednji dan na Malti otvorio posetom pećini Svetog Pavla u Rabatu, gde je Hristov učenik ostao nakon što je doživeo brodolom na putu za Rim 60. godine nove ere. Prema bibliji, Maltežani su Pavla dočekali neobično srdačno, a on je odgovorio propovedanjem i isceljenjem, donosečci hriščcanstvo na ostrvo.

„Niko im nije znao imena, mesto rođenja ili društveni status. Znali su samo jedno: da su to ljudi kojima je potrebna pomoć“, pomenuo je papa Franja u molitvi.

Poglavar rimokatoličke crkve je iskoristio dvodnevnu posetu Malti da pozove Evropu da pruži istu dobrodošlicu migrantima i izbeglicama kakvu su Maltežani ukazali Svetom Pavlu, a zahvalio je i na podršci koju evropske države pružaju izbeglicama koje dolaze iz Ukrajine, preneo je AP.

Po dolasku u Valetu u subotu, papa je zahvalio Malti na dobrodošlici koju je ukazala izbeglicama i osudio politiku Evropske unije koja instruiše libijsku obalsku stražu da vrati migrante na obalu, prenosi američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar