Par iz Salvadora pronašao izgubljenog sina: Doktori su nam zamenili bebe (Video)

Muškarac iz Velike Britanije i njegova žena iz Salvadora pronašli su svog izgubljenog sina, nakon što su doktori zamenili njihovu bebu kratko nakon rođenja u privatnoj bolnici u Salvadoru.

Ričard Kušvort i Mercedes Kasanelas, misionari u Latinskoj Americi, tvrdili su da je njihov sin ukraden i da je bio žrtva trgovaca decom.

Nakon što su DNK testu podvrgnute četiri majke koje su u isto vreme bile u bolnici, otkriveno je jedna od njih uzela pogrešno dete kući, a sudija u Salvadoru naredio je ponovnu zamenu beba, prenose britanski mediji.

Doktor Alehandro Guidos je uhapšen, a na saslušanju je rečeno kako mu se zabranjuje napuštanje zemlje.

Kušvort i Kasanela, koji su prisustvovali suđenju su u maju doputovali iz Sjedinjenih Država u Salvador kako bi se dečak rodio u domovini svoje majke. Kasanela tvrdi da je postala sumnjičava zbog boje kože bebe koja je bila tamnija od kože njenog sina koga je videla odmah nakon rođenja, a i crte lica su im, kaže, bile drugačije. Kada se par vratio u SAD četiri meseca nakon porođaja, odlučili su da urade DNK test koji je potvrdio da beba nije njihova.

– Ovo kroz što smo prošli bilo je strašno za mene, moju ženu i celu porodicu – kazao je Kušvort.

Advokat para, Francisko Meneses, komentarisao je da su bebe slučajno zamenjene i apelovao na bolnicu da se to više ne dogodi. Kazao je kako nemaju ništa protiv ljudi koji su učestvovali na porođaju, ali traži od svih da kažu iskreno šta se dogodilo.

– Sve okolnosti ukazuju na kriminalnu radnju, ali službeno, rečeno nam je da je došlo do slučajne zamene. Ne mogu da kažem šta se tačno dogodilo, samo znam da mi je žao druge porodice koja je danas saznala da njihova beba zapravo nije njihova – kazao je otac Ričarda Kušvorta.

Tužilac Luis Martinez potvrdio je zamenu beba i rekao da su dečaci vraćeni pravim porodicama.
https://www.youtube.com/watch?v=T6f-L_57oPA

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Salvadorzamena beba
Komentari (0)
Dodaj komentar