Patrušev: Možemo odgovoriti i ekonomskim i prisilnim metodama

MOSKVA – Prema novoj Strategiji nacionalne bezbednosti, Rusija može da odgovori na neprijateljske akcije i ekonomskim i prisilnim metodama, izjavio je danas sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.
„Novo izdanje Strategije nacionalne bezbednosti podvlači nameru Rusije da poveća predvidljivost, poverenje i sigurnost u međunarodnoj sferi“, rekao je Patrušev, prenosi Tas s.
Prema njegovim rečim, dokument istovremeno potvrđuje legitimitet simetričnih i asimetričnih mera rekacije, koje bi mogle biti preduzete kako bi se osujetile ili sprečile neprijateljske akcije koje predstavljaju pretnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Rusije.
„Prvo i najvažnije, izricanje posebnih ekonomskih mera, ali po potrebi i prisilnih metoda prinude“, rekao je zvaničnik odgovarajući na pitanje da li misli na vojnu akciju.

Patrušev je dodao da nova Strategija nacionalne bezbednosti navodi očuvanje naroda Rusije kao svoj najveći prioritet.
Prema Patruševu, dokument podvlači da će „samo harmonična kombinacija moćne države i blagostanja čoveka, obezbediti prosperitet Rusije i uspostavljanje pravednog društva“.
„Moć naše države – to je, pre svega, naš narod. Oni moraju imati pristojnu platu, dobro obrazovanje, biti obezbeđeni radom, stanovanjem i kvalitetnom zdravstvenom zaštitom“, rekao je Patrušev.
On je istakao da svaki ruski nacionalni prioritet uključuje zadatke usmerene na očuvanje naroda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar