Pentagon sprema novu Jugoslaviju?

U oktobru je Pentagon u američku vazdušnu bazu Ramštajn u Nemačkoj isporučio oko sto kontejnera sa različitim oružjem i municijom, navodi se na sajtu baze.
To je najveća isporuka municije SAD u Evropu od 1999. godine, kada je američko ratno vazduhoplovstvo izvelo oko 900 naleta na Jugoslaviju.

Kako se navodi, sadržaj kontejnera je predviđen za osiguranje „operativne reakcije na pretnju agresivnih igrača“.

Avio-baza Ramštajn je najveća baza američke ratnog vazduhoplovstva u inostranstvu, a pretpostavlja se i da je centar za kontrolu letova dronova.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pentagon
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • BGD 011

    Ovo je paralela sa dešavanjima u Ramstajnu neposredno pred razbijanje Jugoslavije! Samo niste naveli na koju se zemlju ili koji region odnosi. Ocigledno da nekoj državi Pentagon sprema „Jugoslovenski“ scenario iz 99. godine prošlog veka!

  • Pera

    Ova vest i te kako je povezana sa Jugoslavijom, tj. sa njenim rasturanjem a kasnije i bombardovanjem, samo što se ovoga puta ta nova meta neće zvati Jugoslavija, a vi pogodite iem…

  • Anonimni

    Ovo govori kako urednistvo sprema senzacionalne naslove u paketu i onda random povezuje sa tekstovima. Ako vam treba mogu vam sloziti jednostavan algoritam da to radi za vas. Samo mi javnite.

  • Nepoznati

    Kakve veze ima ova vest sa Jugoslavijom?