Peskov o pozivima SAD Rusiji da zaustavi „agresivne akcije“

MOSKVA – Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je izjavio danas da konstantno ponavljanje američkih poziva Rusiji za okončanje „agresivnih akcija“ umanjuje značaj izjava Vašingtona.

„Za sve ove pozive za okončanje nekih agresivnih akcija, i pretnje i upozorenja, moraće da se plati neka cena. Što se češće takve fraze izgovaraju, one su sve bezvrednije“, rekao je Peskov, aludirajući na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinknena koji je rekao da je američki predsednik DŽo Bajden ostao nepopustljiv po pitanju toga da će Rusija morati da „plati cenu“ ako nastavi da se ponaša „agresivno i neodgovorno“.

Portparol Kremlja je naglasio da Rusija nikada nije predstavljala pretnju bilo kome ili se upuštala u agresivne akcije, prenosi ruska agencija Tas s.
Poslednjih dana, zapadne zemlje su više puta izrazile zabrinutost zbog spekulacija ukrajinskih vojnih zvaničnika da Rusija nagomilava snage duž granice sa Ukrajinom.

Peskov je nešto ranije poručio da kretanje ruskih trupa unutar zemlje ne bi trebalo da brine druge zemlje, jer ne predstavlja nikakvu pretnju, a takođe je naglasio da su događaji u Donbasu unutrašnja stvar Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar