Plenković: Govor mržnje u HDZ ne može da prođe

ZAGREB – Sud časti zagrebačkog odbora vladajućeg HDZ isključio je osam svojih članova zbog širenja govora mržnje putem društvenih mreža, a premijer Andrej Plenković da je u redu da postoji kulturna komunikacija, kritika i predlog, ali da govor mržnje ne može da prođe.

„Jednostavno imate normalnu stvar – kulturna komunikacija, kritika, prijedlog, ne slažemo se, sve OK, govor mržnje – nemoguće! Ne može proći, o tome se radi, ništa drugo, to je zdravo za HDZ“, poručio je Plenković u intervjuu za hrvatsku RTL televiziju.

Odgovarajući na kritike predsedničkog kandidata, bivšeg premijera iz redova SDP, Zorana Milanovića, da je termin predsedničkih izbora namešten da bi aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović pobedila, Plenković je kazao da mu je to „za kandidata s karakterom previše plakanja na prvu“.

Upitan je li mu sporno to što glavni državni inspektor Andrija Mikulić ujedno i predsednik zagrebačkog HDZ-a, skuplja novce za kampanju HDZ-ove predsedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, Plenković je rekao kako nije, jer su „gledali i razgovarali“ te da „sukoba interesa u formalnom smislu nema“.

„Molim svakoga ko ima bilo kakvu indiciju da će biti prisiljen da finansira kampanju HDZ-a, neka mi to prijavi i rešićemo to odmah“, poručio je.

Ako, kako je rekao, HDZ osvoji ponovo vlast na narednim parlamentarnim izborima, Plenković najavljuje smanjenje broja ministarstava, ne ulazeći pritom u detalje.

„Za dosta, više nego što mislite. Pustite nešto i za kampanju“, bio je neodređen Plenković, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar