Plenković: Penava zna da je saradnja sa srp. zajednicom važna

ZAGREB – Hrvatski premijer i lider HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da gradonačelnik Vukovara Ivan Penava razume da je HDZ-ov strateški interes saradnja sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDS S) i srpskom zajednicom.

„Razumeo je on to i još bi trebao bolje da razume. A i razume jer su ga mnogi naši sugrađani pripadnici srpske manjine podržali na izborima za gradonačelnika Vukovara“, izjavio je sinoć Plenković nakon sednice saborskog Kluba HDZ-a, prenosi Hina.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li je Penava na sastanku sa njim razumeo da je HDZ-ov strateški interes saradnja sa srpskom zajednicom i SDS S-om.

Plenković je naveo i da se politika HDZ-a bazira na ključnim temeljima politike prvog predsednika Hrvatske i HDZ-a Franje Tuđmana.

Govoreći o curenju sms-ova vezanih za korespondenciju sa SAD o nabavci izraelskih aviona F-16 Barak, Plenković je rekao da je ministar obrane Damir Krstičević pojasnio da se radi o brojnim mejlovima koji su bili izmenjivani na nivou stručnog tima, predstavnika MORH-a i drugih uključenih u taj posao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar