Plenković: Ukrajina je žrtva ruske agresije

ZAGREB – Cela Evropa, uključujući Hrvatsku, solidarna je s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu i vrednosti koje svi mi delimo, poručio je premijer Andrej Plenković u okviru velikog koncertnog maratona za Ukrajinu.

Muzičari, umetnici, političari, sportisti iz celog sveta svojim porukama pružaju podršku Ukrajini tokom velikog međunarodnog dobrotvornog koncertnog maratona pod nazivom „Spasite Ukrajinu – zaustavite rat“ u Varšavi.

„Dragi ukrajinski i poljski prijatelji, Ukrajina je žrtva ruske agresije“, poručio je hrvatski premijer na Tviteru i dodao:

„Cela Evropa, uključujući nas u Zagrebu u Hrvatskoj, izražava snažnu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu“.

Dodao je da se Ukrajinci „osim za svoju zemlju bore i za vrednosti koje svi mi delimo“. „Stoga će Hrvatska i hrvatski narod nastaviti da izražava solidarnost, podršku i pomoć u političkom, humanitarnom, tehničkom i bilo kojem drugom smislu kako bismo im pomogli u borbi za njihovu zemlju i da ostanu nezavisna i slobodna država. Slava Ukrajini!“, napisao je hrvatski premijer u poruci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar