Pocela nova runda pregovora Rusije i Ukrajine, bez rukovanja

ISTANBUL – Nova runda pregovora između Ukrajine i Rusije počela je danas u Istanbulu, objavio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak.

On je objavio fotografiju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji se obratio pregovaračima, prenosi ukrajinski „Unian“.

Erdogan je rekao da bi napredak u pregovorima otvorio put za sastanak predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog, i poručio da je došlo vreme da razgovori daju konkretne rezultate.

Istovremeno, agencija Rojters je, pozivajući se na izveštaj jedne ukrajinske televizije, prenela da se članovi dve delegacije nisu rukovali uoči početka nove runde pregovora.

„Bila je hladna dobrodošlica, bez rukovanja“, izjavio je ukrajinski reporter, ne pojašnjavajući da li je prisustvovao sastanku delegacija ili su mu to rekli zvaničnici.

Podoljak je na Tviteru napisao da delegacije razgovaraju o „osnovnim odredbama pregovaračkog procesa“, dodajući da „delegacije rade paralelno na čitavom spektru spornih pitanja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar