Počelo je: Prve naredbe predsednika Donalda Trampa

Predsednik SAD Donald Tramp u prvim satima nakon inauguracije potpisao je izvršnu naredbu kojom se slabi zdravstveni sistem „Obama ker“, naredio zamrzavanje svih novih ili regulativa na čekanju, a objavio je i planove o razvijanju raketnog odbrambenog sistema.

Izvršnom naredbom o sistemu zdravstvene zaštite naređeno je da se odgodi primena odredbi koje nameću fiskalna opterećenja državi, kompanijama i pojedincima, prenosi Rojters.

Šef osoblja Bele kuće Rajns Pribus poslao je sinoć svim federalnim agencijama dopis da zamrznu svu novu, ili regulativu na čekanju, kako bi nova administracija imala vremena da ih pregleda, prenosi Si-En-En.

Uporedo sa formalnom predajom moći koja se dogodila na Kapitol hilu, promenjen je i sajt Bele kuće.

Bela kuća je u saopštenju objavljenom u prvim minutima nakon Trampove inauguracije navela da nova administracija planira da razvije raketni odbrambeni sistem, koji bi trebalo da je zaštiti od napada Irana i Severne Koreje.

Nekoliko sati nakon što je Tramp preuzeo predsedničku funkciju, sa sajta Bele kuće uklonjena je stranica o LGBT populaciji, a umesto nje postavljena je stranica na kojoj možete da se prijavite kako biste na mejl adresu dobijali novosti o predsedniku, piše Si-Bi-Es njuz.

Na sajtu Bele kuće postavljeni su i planovi o trgovini, spoljnoj politici, sprovođenju zakona.

Tramp je promenio i izgled Ovalnog kabineta, vrativši bistu Vinstona Čerčila koju je Obama prethodno preneo u svoju privatnu rezidenciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald Tramp
Komentari (0)
Dodaj komentar