Počelo suđenje Masku jer je spasioca nazvao pedofilom

LOS ANĐELES – Vlasniku kompanije Tesla danas je počelo suđenje zbog vređanja britanskog ronioca, koga je, tokom akcije spasavanja dečaka iz pećine na Tajlandu, nazvao pedofilom.

Vernon Unsvort, koji je imao ključnu ulogu u spašavanju 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz pećine u julu 2018., rekao je da ga je Mask na Tviteru proglasio pedofilom.

Mask nije obrišao taj post, niti je pružio dokaze za tu tvrdnju, a protiv njega je podneta tužba za klevetu, prenosi BBC.

Advokati Unsvorta Maskove tvrdnje su opisali kao „grozne i lažne“ i zahtevaju kaznu i nadoknadu štete.

Mask je Unsvorta nazvao pedofilom jer je ronilac kritikovao odluku Maska da pošalje namensku mini podmornicu u pećinu radi spasavanja dece i nazvao je marketingom i poručio Masku da je „zabode tamo gde boli“, na šta je Mask odgovorio „izvini pedofilu, stvarno si to tražio“.

Tek kada su Tesline deonice na berzi pale za 4 odsto, Mask je uputio izvinjenje na Tviteru.

„Njegovi potezi protiv mene ne opravdavaju moje poteze prema njemu“, napisao je Mask i dodao da je taj Tvit napisao u besu nakon što je Unsvort izneo neistine o njemu.

Suđenje bi trebalo da traje pet dana, a očekuje se da će i Mask svedočiti u svoju obranu. Već se izvinio zbog svog tvita.

Maskov profil na Tviteru prati 29,8 miliona ljudi i predstavlja najveći publicitet njegovoj kompaniji električnih automobila sa sedištem u Palo Altu u Kaliforniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar