Počeo sastanak Mogerini – Mustafa

U Briselu je danas popodne počeo sastanak visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i premijera Kosova Ise Mustafe.

U nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Mogerini će se potom sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon čega je planiran zajednički trojni sastanak.

Kako je najavljeno iz EU, na sastanku će predstavnici Beograda i Prištine razgovarati o sprovodjenju postojećih sporazuma i razmatrati dalje korake u okviru dijaloga.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je uoči odlaska u Brisel da ide da razgovara o „onome što je dogovoreno 25. avusta prošle godine“, dodajući da je „Srbija uvek spremna da razgovara i da najteže situacije treba rešavati dijalogom, kao i da su za razgovor potrebe dve strane“.

Kosovski premijer prethodnih dana uslovljavao je učešće u dijalogu viznom liberalizacijom za Kosovo. Portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini, Maja Kocijančić rekla je juče da su pitanje liberalizacije viznog režima Evropske unije za Kosovo i dijalog Beograd-Priština dva odvojena procesa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar