Policija: Rasistički motivi iza napada u školi u Švedskoj

Mladić koji je juče ubio dve osobe i ranio još dve u školi u Trolhetanu na jugozapadu Švedske izvršio je napad iz rasističkih razloga, saopštila je danas švedska policija.

Švedska štampa identifikovala je napadačla kao Antona Lundina-Petersona, iz Trolhetana.

Istražitelji koji ispituju napad u školi u Trolhetanu, koju uglavnom pohadjaju deca iz imigracije, zasnivaju svoje zaključke na predmetima nadjenim prilikom pretresa stana 21-ogodišnjeg napadača kao i na osnovu njegovog ponašanja na mestu zločina i izboru žrtava.

„Sve to ukazuje da je napadač bio inspirisan rasističkim motivima kada je počinio zločin u školi Kronan“, navela je policija u saopštenju. 

Maskirani mladić juče je upao u školu Kronan u Trolhetanu i hladnim oružjem ubio jednog nastavnika i jednog djaka, a povredio još jednog nastavnika i jednog djaka koji su oboje u bolnici u teškom stanju. Policija je pucala na napadača koji je kasnije podlegao povredama u bolnici.

Bio je obučen u crno sa maskom iz filma Ratova zvezda i šlemom na glavi, a birao je svoje žrtve prema njihovoj etničkoj pripadnosti, rekao je zvaničnik policije Niklas Halgren za javnu švedsku televiziji SVT.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar