Policija trazi da se ne objavljuju izvestaji o zurkama

LONDON – Britanska policija zatražila je da delovi izveštaja o kršenju lokdaun mera i žurkama u britanskoj vladi ne budu objavljeni dok se ne završi istraga.

Londonska policija saopštila je da je tražila da se o izveštaju od vladine zvaničnice Su Grej navedu samo minimalne reference o događajima koje istražuju detektivi, „kako bi se izbegle bilo kakve predrasude o istrazi policije“, preneo je AP.

Zahtev bi mogao da izazove daljen kašnjenje sa objavom izveštaja, koji se očekivao ove nedelje.

Izveštaji Grej bi mogao da izazove veliki udarac premijeru Borisu DŽonsonu, čija je pozicija na vlasti uzdrmana, dodaje američka novinska agencija.

Grej istražuje navode da su premijer i njegovo osoblje prekršili restriktivne mere koje su sami uveli 2020. i 2021. godine, kako bi se sprečilo širenje korona virusa, napravivši žurku sa motom „donesi svoju cirku“ u partijske kancelarije, na rođendanska slavlja.

Tvrdnje su izazvale bes javnosti, a neki poslanici konzervativci su zatražili oštavku od Borisa DŽonsona, jer je došlo do intenzivne rasprave u vladajućoj partiji.

Grej istražuje skoro 20 incidenata o kršenju pravila.

Britanska policija je od 2020. godine napisala desetine hiljada kazni zbog kršenja antikovid pravila, a neke kazne su išle i do 13.500 dolara.

DŽonson je obećao da će objaviti ceo izveštaj Grej i da će se obratiti parlamentu o otkrićima, usput negirajući da je uradio išta loše i da „apsolutno nema nameru da podnese ostavku“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar