Policija u svim pravcima istražuje eksplozije u Dortmundu

Nemačka policija saopštila je da „u svim pravcima“ istražuje tri ekplozije koje su se desile blizu klupskog autobusa fudbalera Borusije iz Dortmunda, u kojime je povredjen jedan igrač.

Vlasti pretpostavljaju da je u pitanju bio ciljani napad i proveravaju verodostojnost pisma u kojem je preuzeta odgovornost. Policija nije saopštila nikakve detalje o sadržaju pisma.

Portparolka policije Nina Fogt izjavila je danas za televiziju ZDF da „istrage moraju da idu u svim pravcima“.

„Morali smo da pretpostavimo od samog početka da je ovo bio ciljani napad na tim Borusije Dortmund“, rekao je šef policije Dortmunda Gregor Lange i dodao da istražitelji za sada ne isključuju ni jednu mogućnost u svojoj istrazi, te da pozadina napada još nije jasna.

Tri eksplozije su odjeknule sinoć blizu autobusa u kome se nalazio fudbalski tim Borusije Dortmund u trenutku kada je kretao na meč Lige šampiona, a tom prilikom povredjen je jedan njihov igrač.

Policija je saopštila da radi pod pretpostavkom da su detonacije bile uperene protiv jednog od najboljih nemačkih timova i da su izazvane „ozbiljnim eksplozivnim napravama“ sakrivenim u žbunju blizu parkinga.

Do eksplozija je došlo kada je tim kretao iz hotela „L’Arrivee Hotel and Spa“ u predgradju Dortmundana utakmicu sa Monakom, koja je otkazana malo pre početka i pomerena za sredu uveče.

Na autobusu je oštećen prozor, a španski odbrambeni igrač Mark Barta je povredjen. Portparol kluba Saša Flige je izjavio da je Barta već bio na operaciji polomljenog zgloba na ruci i odstranjivanju stakla.

Pismo u kome se preuzima odgovornost pronadjeno je nedaleko od mesta detonacije, rekla je na konferenciji za štampu predstavnica tužilaštva Sandra Luke.

Slučaj se tretira kao pokušaj ubistva, rekla je Luke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar