Policija ubila gradonačelnika i njegove pomoćnike

Policija je na Filipinima ubila gradonačelnika u gradu u centralnom delu zemlje i njegova dva pomoćnika, a u okršaju su ubijena i dva policajca.

Regionalni policijski komandant rekao je da na osnovu prvobitnih policijskih izveštaja jedino može da pretpostavi da se radi o greški.

Policajci su bili u rutinskoj patroli kada su na njih juče popodne otvorili vatru pripadnici obezbeđenja gradonačelnika grada Katbaogana Ronalda Akina koji se vozio u kombiju u istočnoj provinciji Samar, rekao je policijski komandant.

Policija je uzvratila vatru i ubila Akina i dva njegova pomoćnika, dok je gradonačelnikovo obezbeđenje ubilo dva policajca koji su se vozili iza njegovog kombija, rekao je on.

„Oni su sumnjali i otvorili vatru na naše policajce koji su uzvratili“, rekao je komandant i naglasio da je otvorena istraga u ovaj slučaj.

Prijatelj ubijenog gradonačelnika rekao je da je on išao na proslavu rodjendana svog deteta i da je moguće da je bio meta napada, ali policijski komandant kaže da policija nije išla za gradonačelnikom i da su samo bili u rutinskoj patroli.

Nekoliko gradonačelnika i pokrajinskih zvaničnika povezanih sa ilegalnom trgovinom drogom napadnuti su i ubijeni na Filipinima u poslednje vreme za vreme vlasti predsednika Filipina Rodriga Dutertea koji vodi borbu protiv droge ali zvaničnici kažu da ubijeni gradonačelnik nije bio povezan sa drogom.

Sinoćno nasilje je najnovije u koje je uključena policija. Ona prema planu predsednika ima široka ovlašćenja u borbi protiv droge i kriminala, a njihova okrutnost zabrinjava zapadne zemlje i aktiviste za ljudska prava.

(Beta, AP)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gradonacelnikpolicija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ne nije prodavao drogu niti je imao spregu sa narko kartelima on je samo prodavao NUTELU I REKLAMIRAO PENU ZA BRIJANJE. Svaka čast DURETU, kad bi i kod nas na Balkanu došao jedan ,,Duerto“ da zategne žice na violini bilo bi super.