Poljska ne isključuje zatvaranje i drugih graničnih prelaza s Belorusijom

VARŠAVA – Poljski premijer Mateuš Moravjecki saopštio je danas da postoji mogućnost da Poljska zatvori i druge granične prelaze sa Belorusijom, nakon što je juče zatvorila granični prelaz Bobrovniki.

„Ne isključujemo mogućnost zatvaranja drugih graničnih prelaza sa Belorusijom. Razlog za to je što rastu tenzije sa Belorusijom, koju Rusi i Kremlj koriste kao svoj instrument“, rekao je Moravjecki.

Poljski premijer je na Tviteru juče napisao da je „u interesu državne bezbednosti“ odlučio da zatvori ključni granični prelaz između te zemlje i Bleorusije.

Uprava granične policije Belorusije saopštila je ranije da je odluka Varšave o zatvaranju graničnog prelaza Bobrovniki između Poljske i Belorusije „katastrofalna.“

U saopštenju se dodaje da bi ovaj potez Poljske mogao da dovede do saobraćajnih kolapsa sa obe strane granice, prenosi Rojters.

„Preostala dva granična prelaza između Poljske i Belorusije će biti opterećena, do kritičnog nivoa,“ tvrdi se u saopštenju.

Ova odluka je doneta sa namerom „da se situacija na granici dodatno pogorša i ograniči putovanje građana,“ zaključuje se u saopštenju Uprave granične policije Belorusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar