Pompeo oštro zapretio: „Ako kupite Su-35, uvešćemo vam sankcije“

Američki državni sekretar Majk Pompeo je zapretio Egiptu da će se suočiti sa sankcijama ukoliko kupi ruske avione Su-35.

„Mi smo jasno govorili (egipatskim vlastima) da će takva kupovina povući za sobom sankcije protiv vlasti, u skladu sa zakonom KAATSA. Mi smo dobili uveravanja da oni to razumeju. Ja se jako nadam da će oni odlučiti da ne idu dalje po pitanju tih narudžbina“, rekao je Pompeo u Senatu SAD.

U martu su mediji objavili da je Egipat potpisao ugovor o kupovini lovaca Su-35 u vrednosti od dve milijarde dolara, a u pitanju je oko 20 letelica.

Ranije je visoki zvaničnik američke administracije izjavio da svi koji žele da kupe rusko naoružanje treba da se sete mogućih posledica. On se pozvao na zakon „Zakon o borbi protiv američkih protivnika putem sankcija“. Prema njegovim rečima, SAD prate ponašanje Kine, Indije i Turske.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupovina avionaPompeoSu-35
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Rusi su udvostrucili prodaju naoruzanja zemljama koje su to ranije kupovali od amera.Ljudi shvatili da iako je JEFTINIJE da je kompatibilno ,pa cak i bolje a jeftinije od amerskog.ZAKON TRZISTA!

  • Moravac

    Počeli su svake nedelje da nekoj novoj zemlji prete, osim već znanih „zicera“-Rusije,Kube,Sirije,Libije,Libana,Avganistana,Irana,S.Koreje,Turske..!

  • milan

    Zapadnoevropska stoko!!! Vratite zemlju indijancima oni su pravi Amerikanci,a ovi sto sebe nazivaju tako bili su i ostali kriminalci i kurve iz Engleske.Francuske.Italije,Nemacke.Takvi retardi pricaju o nekoj demokratiji.Njihova“Demokratija“ je znatno iznad fasizma.Njima odnosno Wasingtonu treba jednom slomiti zube.Oni nemaju vojsku nemaju,srce,mozak prazni su i da ne kupuju placenike iz Africkih,Evropskih zatvora ko bi ratovao za njih ?Njihovi narkomani,pedofili,manijaci…Koj rat su ratovali sami??Nitui jedan jer znaju kako su prosli u Somaliji kada su poslali elitnu marinsku jedinicu.Od 2000 „vojnika“ 1350 se nije vratilo.Pobili ih Somalijci strelama.To je prava slika tih kopila.Sve ostalo je propaganda.Zato su stvorili Nato(fasisticko-teroristicku organizaciju) Da 25 zemalja krvnika jurisa na jednu i to malu ..a onda se hvalili kako su oni jaki…Cirkus

  • Milija

    U rezervatima je super. Indijanci imaju svoje zakone, kazina rade i ne placaju porez drzavi. I ja biih voleo da zivim u rezervatu.

    • Hogar

      Bar će biti izolovani a ne ratovati i ubijati po celoj zemaljskoj kugli.

  • Anonimni

    KO, kad su to sve dupelizci, i prodane duše

  • Misko

    Američka ideja otvorenog tržišta i zdrave konkurencije. Ako ga nemaš, onda te bombardujemo, ako ga imaš onda smeš da kupuješ samo od nas ili ti uvodimo sankcije.

  • Karađoka

    A da ceo svet uvede sankcije usranoj Americi Pa neka se nosi u tri lepe

  • Hogar

    Uvedite sankcije celom svtu i ostaćete u rezervatu, gde ste proterali Indijance.