Pompeo: Salvador može biti model za imigraciju

SAN SALVADOR – Američki državni sekretar Majk Pompeo posetio je Salvador gde je sa novoizabranim predsednikom te zemlje Najibom Bukeleom razgovarao o zajedničkim naporima u borbi protiv uzroka ilegalne migracije iz Salvadora u SAD kao što su nasilje kriminalnih bandi, siromaštvo, kriminal i korupcija.

Pompeo je na konferenciji za novinare u San Salvadoru ocenio da je ta zemlja i njeno novo rukovodstvo napravilo je jasan izbor da se bori protiv korupcije, promoviše pravdu i bude partner sa SAD, saopštio je Stejt department.

Bukele je rekao da je nova administracija Salvadora spremna da u potpunosti sarađuje sa SAD u borbi protiv bandi i krijumčara narkotika i da stvori prave uslove za bolji standard građana Salvadora kako „oni ne bi morali da emigriraju, kako bi imali pristojan posao, sigurnost i… odaberu da ostanu sa svojim porodicama u svojoj zemlji“.

„Ovo je zemlja koja može da bude model za imigraciju“, rekao je Pompeo.

On je naglasio da zaplena broda sa 7.600 kilograma kokaina 17. juna u Salvadoru pokazuje napredak dve zemlje u saradnji u borbi protiv kriminala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar