Poplave u Atini: Pronađen muškarac, nestalih i dalje 6, nastradalo ukupno 15 osoba (foto)

U grčkoj oblasti Mandra u zapadnom delu prestonice Atine, jedan čovek od prijavljenih šest nestalih je pronađen, ali je u međuvremenu prijavljena još jedna nestala osoba i broj nestalih je ostao nepromenjen.

Kako javlja ANA, muškarac čiji je nestanak prijavila njegova porodica, pronađen je u svom automobilu živ i zdrav čime je broj nestalih privremeno smanjen na pet.

Međutim, ubrzo nakon toga, vatrogasna služba je izvestila da se nova osoba ubraja u spisak nestalih, čime je broj ponovo vraćen na šest osoba.

Nova osoba je, kako se navodi, muškarac srednjih godina koji je otišao u lov u sredu i od tada mu se gubi svaki trag.

Kako su agencije ranije danas prenele, vatrogasna služba je saopštila da spasilačke ekipe tragaju za šest osoba čiji je nestanak prijavljen usled velikih bujica u kojima je poginulo najmanje 14 osoba.

Operacija spasavanja i traganja danas se sprovodi u oblasti Mandra, gde su juče u ogromnim poplavama nakon velike kišne oluje putevi pretvoreni u bujice blata i šuta u kojima su se automobili zakucavali u zgrade, preneo je AP.

Vlada je danas proglasila dan žalosti, a škole u toj oblasti su drugi dan zaredom zatvorene.

Prema ranijim pisanjima agencija, u bujičnim poplavama je nastradalo 15, a povređeno 17 osoba.

„Ovo su veoma teški trenuci za Grčku. Proživljavamo veliku katastrofu“, rekao je grčki premijer Aleksis Cipras u obraćanju javnosti, preneo je Rojters.

On je naveo da će odmah i bez odlaganja biti usvojene mere podrške za ugrožena domaćinstva i preduzeća.

ANA je pozivajući se na Generalni sekretarijat civilne zaštite, izvestila da je među poginulima 10 muškaraca i pet žena, dok je 11 muškaraca i šest žena povređeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

atinagrckapoplave
Komentari (0)
Dodaj komentar