Porošenko zapretio „neprijateljima“ smrtonosnim oružjem

Ukrajinska vojska će, ukoliko bude bilo potrebno, „vešto upotrebiti oružje smrtonosno za neprijatelja“, napisao je ukrajinski predsednik Petro Porošenko na svojoj stranici na Fejsbuku.

„Ovih dana je vojsci u Hmeljnitčini, osim najnovijih turskih borbenih bespilotnih letelica, predato više od 420 jedinica naoružanja i tehnike. Radnici odbrambene industrije dali su ukrajinskim ratnicima u ruke i štit i mač. Dali su oružje smrtonosno za neprijatelja koje će, uveravam vas, ako bude potrebno, ukrajinska vojska vešto upotrebiti“, istakao je Porošenko.

On je Rusiju nazvao „agresorom“ i obećao da će Ukrajina nastaviti da jača svoju odbrambenu sposobnost kako bi se „oduprla“ istočnom susedu.

U januaru 2015. godine Vrhovna rada Ukrajine usvojila je izjavu u kojoj se Rusija naziva „zemlja-agresor“, jer Kijev smatra da se Moskva meša u poslove Ukrajine i da je jedna od strana u sukobu u Donbasu. Za to nisu dostavljeni nikakvi dokazi. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je ove tvrdnje „javnim nedokazanim insinuacijama“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Porošenkovojska
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Prasenkova slika, a i bilo kog ukro-prasca krasi sliku sobe Samante Rac (Jami19, Jaguar b p )

  • Max

    Koja si ti bu.aletina,Ukrainski narod ne ne „zasluzuje“ takvu budale.inu