Portugalsko ostrvo Madeira celo u plamenu! (foto, video)

Požari na portuglaskom ostrvu Madeira proširili su se i stigli nadomak glavnog grada Funšala, a u vatrenoj stihiji troje ljudi je izgubilo život dok je oko 300 povređeno, prenose domaći i inostrani mediji.

Lokalne vlasti su evakuisale više od 1.000 stanovnika i turista. Jedan šumski čuvar poginuo je tokom noći na kopnenom delu Portugala kada je jedan od više od stotinu požara zahvatio prikolicu u kojoj je spavao 150 kilometara severno od Lisabona.

Portugal je zatražio pomoć u gašenju 186 požara, od kojih su 14 velikog obima. Portugalska vlada je pokrenula poseban mehanizam koji omogućava i drugim članicama EU da pomognu u gašenju požara.

Italija i Maroko su poslale nekoliko aviona koji će učestvovati u gašenju požara. Takođe, mnogi Portugalci se na društvenim mrežama žale kako mediji ne izveštavaju dovoljno o nepogodi koja ih je zadesila.

U borbi sa vatrom učestvuje oko 4.500 vatrogasaca, 28 aviona i 1.300 vozila. Zvaničnici su sapštili da nije isključeno da su požari podmetnuti, a policija je, za sada, uhapsila dvoje osumnjičenih.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

madeiraplamenportugalpozar
Komentari (0)
Dodaj komentar