Poruka iz Moskve: Sukob u Ukrajini će se okončati čim Zapad uradi ovo

Zvanični Kremlj je saopštio danas da će se sukob u Ukrajini okončati čim Zapad bude delovao povodom više puta izražene zabrinutosti Rusije zbog ubijanja civila u istočnoj Ukrajini i proširenja NATO-a na istok.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, na pitanje novinara o tome kako bi kriza mogla da se završi, izneo stav Rusije i rekao da veruje da Ukrajina razgovara o zahtevima Moskve sa Sjedinjenim Državama i drugim saveznicima, prenosi agencija Rojters.

“Rusija je formulisala konkretne zahteve Ukrajini vezano za rešavanje ovih pitanja. Koliko razumemo, o tim zahtevima Ukrajinci razgovaraju sa svojim savetnicima, pre svega Sjedinjenim Državama i zemljama Evropske unije”, izjavio je Peskov.

“Nadajmo se. To mora da se uradi. Onda će se sve završiti“, poručio je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, Rusija je u proteklih osam godina više puta pokušavala da zamoli svoje zapadne kolege da izvrše pritisak na Kijev “i da nateramo Kijev da prestane da ubija svoj narod u Donbasu i da ispuni sporazume iz Minska”.

“Takođe, u proteklih nekoliko decenija, naša zemlja je u više navrata govorila da osećamo da smo u opasnosti nakon što ste pomerili svoju vojnu infrastrukturu u našem pravcu. To nam se ne sviđa i osećamo da smo u opasnosti i ne možemo da zatvorimo oči pred tim”, izjavio je Peskov.

Dodaje i da je upitao Zapad zašto to radi, ali, kako tvrdi, nije bilo odgovora.

Peskov naglašava da je neophodno da se pronađe rešenje za ova dva pitanja i da je Rusija formulisala konkretne zahteve Ukrajini da reši ta pitanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

moskvarusijaukrajina
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Zemunac Petrovcic

    uvek uz Rusiju i Putina

  • Anonimni

    DO SADA SU SVI IGNORISALI RUSIJU.E SAD RUSIJA IGNORISE SVE I POSTAVLJA JEDINE ZA NJU PRIHVATLJIVE USLOVE:Trpela je gladovala ali je postala SILA od koje i kina zazire.RUSIJA NECE vratiti vojsku dogod nebude po njenom.A VI BILI ILI NEBILI RUSOFILI -Rusija je sila pred kojom se drhti!