Posle Le Penove i Faraž proneverio novac iz EU fondova?

Britanski političar i veliki zagovornik Bregzita Najdžel Faraž i drugi članovi stranke Ukip u Evropskom parlamentu, sumnjiče se za proneveru više od pola miliona evra iz fondova EU, rekao je jedan izvor iz EP.

Postoji sumnja da su oni potrošili više od 580.000 evra na plaćanje pomoćnika koji se nisu stvarno bavili parlamentarnim radom, rekao je za AFP izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Pored Faraža, istraga bi mogla da obuhvati i njegovog naslednika na čelu Ukipa Pola Natala, kao i stranačkog kolegu Rejmonda Finča koji je zajedno sa Faražom plaćao parlamentarnom asistentu Kristoferu Adamsu.

Faraževa supruga, koja je radila kao asistent jednog drugog poslanika Ukipa, takođe se nalazi na spisku osam asistenata čiji ugovori su suspendovani.

Administratori u parlamentu veruju da prave aktivnosti ovih asistenata nisu imale veze sa mandatima članova Ukipa u EP, već sa njihovim aktivnostima u Britaniji.

Evropski parlament ranije je zaključio da je i liderka desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen tokom 2011. i 2012. nezakonito davala osobama koje su radile kao pomoćnici u njenoj stranci, iako je dozvoljeno da se tako finansiraju primanja samo pomoćnika evroposlanika iz njene stranke.

Ona je ignorisala rok koji joj je postavljen da vrati skoro 300.000 evra koje duguje EP.

Agencije su ranije javile da, ukoliko ne ispoštuje rok, Le Pen će morati mesečno da vraća toj instituciji po 7.000 evra koji će joj biti odbijani od primanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

EU fondoviMarin le Pennajdžel faražpronevera
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • goran manic

    Povremeno se pročuje a praksa je stalna: i EU i USA, i Rusija, i liberali i globalist,i i desnica, i nacionalisti i svi… Svi kraduckaju i kradu i pelješe i deru a narod radi i stvara i propada i sirotinja postaje beda a beda i umire i gine. Jedini realan rat od XIX veka do XXI je rat između „elite“ (ružne li reći za zle ljude) i prosečnih ljudi! Taj rat je obično istrebljenje „viška ljudi“ i sva medijska buka je osmišljena da zagluši krikove!