Požar u pariskom muzeju pod kontrolom

Požar koji je rano jutros izbio u jednom od najvećih nacučnih muzeja Evrope, pariskom Muzeju nauke i industrije, stavljen je pod kontrolu, javili su lokalni mediji.

U pokušaju gašenja tog požara, koji je oštetio više spratova najvećeg naučnog muzeja u Parizu, lakše su povređena dva vatrogasca, prenela je agencija AP.

Plamen je izbio tokom noći u delu zgrade u kojem se izvode radovi, rekao je portparol Gabrijel Plu u izjavi za AP.

Požar je besneo nekoliko sati, pa je postojala opasnost da će zahvatiti i obližnje izložbene hale i bioskopsku salu IMaks, ali je više od sto vatrogasaca, koliko ih je učestvovalo u gašenju, uspelo da požar stavi pod kontrolu tokom kasnih jutarnjih časova.

Muzej će danas biti zatvoren, a vatrogasna služba će nastaviti da nadgleda mesto požara kako bi sprečila mogućnost njegovog ponovnog izbijanja.

Gradić nauke i industrije smešten je u trećem po veličini pariskom parku La Vilet na severoistoku Pariza i godišnje privuče prilbližno pet miliona posetilaca.

Taj veliki muzejski kompleks, između ostalog, sadrži interaktivne izložbe za decu, kao i izložbene prostore na temu svemira, svetla i geologije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

francuskamuzejparizpozar
Komentari (0)
Dodaj komentar