Predao se otmičar autobusa u Ukrajini, nema povredjenih

Ukrajinska policija je večeras saopštila da je uhapsila naoružanog otmičara koji je u gradu Lucku zatočio 13 putnika autobusa i istakla da niko od njih nije povredjen.

Posle 12 sati pregovora s policijom tokom otmice na severozapadu Ukrajine, napadač se večeras predao policiji posle intervencije predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Po okončanju otmice, ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov opisao je napadača kao „nestabilnog čoveka koji je izmislio svoj svet“.

Otmičar je jutros sam zvao policiju da bi je obavestio o otmici, uslovljavajući oslobadjanje talaca time da najviši zvaničnici Ukrajine objave na društvenim mrežama da su oni „teroristi“ i da je „država uvek glavni terorista“.

Policija je ranije danas saopštila da je napadač naoružan i da ima eksploziv koji je potom izbacio iz autobusa, a i pucao je na policijsku bespilotnu letelicu za nadzor i na jdnog zvaničnika policije koga je promašio.

Otmičar se policiji predstavio jednim imenom, ali ga je ona identifikovala pod drugim, kao 44-godišnjeg Ukrajinca rodjenog u Rusiji, osudjivanog dvaput zbog pljačke, prevare i nelegalnog posedovanja oružja, te je u zatvoru proveo 10 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar