Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani danas i sutra u Crnoj Gori

PODGORICA – Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani Sadriu boraviće danas i sutra u Podgorici na poziv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, crnogorski predsednik će Osmanijevu danas dočekati u Vili „Gorica“ uz, kako se navodi, „najviše državne počasti“.

Navodi se da će se ona najpre upisati u Knjigu gostiju, a potom će uslediti razgovor u „četiri oka“, a u nastavku i razgovori dveju delegacija.

Đukanovića i Osmanijeva će potom obratiti medijima.

Đukanović i Osmanijeva će učestvovati na, kako se navodi, predsedničkom panelu „Razvoj događaja na Zapadnom Balkanu: izazovi za mir i stabilnost u svetlu regionalne i globalne krize“, u organizaciji Evropskog pokreta u Crnoj Gori.

Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast, kako se navodi, „visoke gošće“, kojoj će prisustvovati lideri albanskih političkih partija u Crnoj Gori.

Drugog dana posete, Osmanijeva će posetiti opštine Tuzi i Ulcinj.

Crna Gora je zajedno sa Makedonijom među prvim državama priznala jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnot, oktobra 2008. godine, a povodom posete Osmanijeve na ulicama Podgorice su istaknute zastave tzv. Kosova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar