Predsednik Opštine Budva priveden u zgradu SPO

PODGORICA – Predsednik Opštine Budva Milo Božović priveden je u zgradu Specijalnog policijskog odeljenja (SPO), a prethodno je u SPO stigao njegov advokat Danilo Mićović.

Jutros su po nalogu SDT-a počele policijske akcije hapšenja određenih lica u više crnogorskih opština.

Božović je, prema saznanjima TVCG, priveden u okviru akcija sprovedenih nakon što je formiran predmet zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Državni tužilac i portparol Vukas Radonjić ranije je kazao da po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona (EUROPOL), Specijalno policijsko odeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta.
Specijalno državno tužilaštvo (SDT) naložilo je hapšenje više osoba u nekoliko crnogorskih gradova, a prema nezvaničnim saznanjima TVCG, jedan od ta dva predmata odnosi na šverc velike količine droge.

Iz kabineta Božovića saopšteno je da on nije uhapšen već da je pozvan u policiju da da izjavu.

Božović je kao član koalicije za Budućnost Crne Gore podnio ostavku na funkciju predsednika Opštine Budva 30. decembra 2022. godine a ponovo izabran 9. januara ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar