Predsedništvo URA podržalo potpisivanje Temeljnog ugovora

PODGORICA – Predsedništvo Građanskog pokreta URA crnogorskog premijera Dritana Abazovića, podržalo je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), saopšteno je sinoć iz te stranke posle sednice Predsedništva.

Kako se ističe, URA smatra da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje 10 godina i da u najskorije vreme na njega treba staviti tačku, u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom.

Iz te stranke navode da je je za Crnu Goru najurgentnija stvar u ovom trenutku da ima dobru turističku sezonu, posebno u svetlu globalne situacije i delikatnih ekonomskih dešavanja.

Kažu da su zato napredak u ekonomiji i otvaranje novih radnih mesta sa privlačenjem investicija, najprioritetnije stvari za državu i da zato Predsedništvo daje podršku rukovodstvu stranke i premijeru Dritanu Abazoviću da nastave da rešavaju nerešena pitanja „koja godinama opterećuju društvo“.

Kako saznaju podgoričke „Vijesti“, Abazović je sinoć razgovarao sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Tema sastanka bio je između ostalog i Temeljni ugovor, nakon što je Abazović najavio da će ga Vlada razmatrati na sednici u petak, dok je Đukanović ranije ove nedelje rekao da sa tim ipak ne treba žuriti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar