Preduzetnici uputili apel vladi zbog situacije sa gasom

ZAGREB – Hrvatski preduzetnici, okupljeni u Udruženju Glas, upozorili su danas na nestabilnu situaciju na tržištu gasa i nova poskupljenja, apelovali na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju da adekvatno rešenje izostane, najavili su protest na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Iz ovog udruženja su saopštili da nestabilna situacija rezultira višestrukim povećanjem cena u odnosu na prethodne te je preduzetnicima potrebna hitna intervencija i pomoć vlade.

„Dok su predstavnici vlade na letovanju, preduzetnicima ovih dana dolaze novi ugovori Gradske plinare Zagreb koji su izazvali novi šok i strah kod preduzetnika od nadolazeće jeseni i predstojeće sezone grejanja“, naveli su.

Preduzetnici pitaju koliko njih će još morati da „stavi ključ u bravu“ da bi vlada nešto preduzela.

„Tražimo od vlade da se hitno pokrene i brzo i efikasno kreira mere za sve one koji rade, zapošljavaju i pune državni budžet. Smatramo da su pod hitno nužne mere koje će zaštiti preduzetnike i pomoći u nadolazećim mesecima u kojima će oni teško moći da planiraju svoje mesečne troškove režija što će biti veliki izazov za preživljavanje“, naveli su u saopštenju.

UGP neprimerenim smatra i što je Gradska plinara Zagreb zadala vremenski rok kraći od mesec dana u kojem preduzetnici mogu da potpišu nove ugovore.

„Zašto se gas za preduzetnike ne koristi iz LNG terminala?“, upitali su, dodajući da je ovakva situacija apsolutno nedopustiva, pri čemu se stvari moraju pod hitno menjati, inače će, kažu, mnogi biti osuđeni na propast.

Ukoliko se, ističu, ne nađe adekvatno rešenje u saradnji s ministarstvom i ministrom Filipovićem, mogu se očekivati i veće akcije, uključujući i protest na Trgu bana Jelačića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar